Opas e-urheilun vedonlyöntiin

Perinteisesti vetojen (sekä offline- että online-sivustoilla, jotka tarjoavat Bet365 Boonuskood) asettaminen on tavattu mieltää ennen kaikkea joukkueurheilulajeihin liittyväksi – elektronisen kilpaurheilun eli e-urheilun nousu on kuitenkin tuonut mukanaan uuden ulottuvuuden vedonlyöntiin. E-urheilun vedonlyönnin markkinoiden on arvioitu olevan jo yli miljardin euron suuruusluokkaa vuositasolla, ja rahapelaaminen onkin noussut yhä näkyvämpään rooliin esimerkiksi CS:GO- ja DOTA 2 -turnausten ympärillä. Koska kyseessä on voimakkaasti kasvava markkina ja lukijamme ovat yleensä hyvin kiinnostuneita sekä e-urheilusta että vedonlyönnistä, päätimme yhdistää aihealueet ja laatia pienen oppaan aiheesta.

Valitse pelipaikka huolella

Oli kyse sitten perinteisestä urheiluvedonlyönnistä tai e-urheiluun liittyvästä rahapelaamisesta, suurin osa tärkeimmistä nyrkkisäännöistä on samoja. Niin myös pelipaikan valitsemisen tärkeys. Ei ole missään nimessä yhdentekevää, mihin pistät veikkauksesi sisään ja mistä vetokuponkisi saat. Tämä johtuu parista seikasta: kertoimet ovat eri vedonlyöntiyhtiöillä erilaisia. Lisäksi näiden yhtiöiden tarjoamat muut edut ovat hyvin vaihtelevan tasoisia.

Kertoimet määrittävät sen, kuinka paljon palautusta voit panoksellesi saada, mikäli veikkauksesi osuu oikeaan. Pelaajan kannalta on tietenkin sitä parempi, mitä suurempi kerroin hänen veikkaukselleen tarjotaan. Vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat kertoimet ovat myös e-urheilun kohteissa samansuuntaisia, mutta eivät suinkaan identtisiä. Turhan moni pelaaja tyytyy pelaamaan yhdellä ja samalla sivustolla silkasta tottumuksesta, vaikka kertoimet eivät olisikaan parhaat mahdolliset.

Vertailu kannattaa aina

Vertailua kannattaa aina suorittaa useamman eri sivuston tarjoamien kerrointen välillä, ja siksi kannattaa myös rekisteröityä eri pelifirmojen asiakkaaksi. Ja kyllä, paikkansa pitää, että kansallinen monopoliyhtiömme tarjoaa säännönmukaisesti kehnoimmat kertoimet. Kansainvälisillä vedonlyöntisivustoilla pelaaminen on täysin laillista, ja parempien kertoimen (sekä laajemman kohdevalikoiman) takia niitä kannattaa suosia, jos tahtoo pelata voitosta. On kuitenkin syytä pidättäytyä EU-lisenssin (esim. Maltan MGA:n lisenssin) sivustoilla, jotta voitoista ei koidu veroseuraamuksia ja sivuston rehellisyydestä voi olla varma.

Bonukset ja muut tarjoukset ovat kerrointen ohella toinen tekijä, joka luo merkittäviä eroja vedonlyöntisivustojen välille. Tervetulotarjoukset ja muut kampanjapaketit tarjoavat ihan oikeasti rahanarvoisia etuja, mutta toiset pelifirmat tarjoavat niitä hanakammin ja/tai parempitasoisina kuin toiset. Kannattaa kiinnittää bonusvertailussa huomio siihen, ovatko bonukset käytettävissä myös e-urheilun kohteisiin vai vain perinteisiin urheilulajeihin.

Vedonlyöntisivustot huomioivat e-urheilun eri tavoin

E-urheilu tuo klassiseen urheiluvedonlyöntiin vielä oman vivahteensa. Suurimmalta osalta perinteisiä vedonlyöntisivustoja voi tätä nykyä jo löytää oman eSports-kategoriansa muiden laji- ja kohdekategorioiden joukosta, mutta joillakin tunnetuilla isoilla vetolafkoilla on jopa ihan oma elektronisen urheilun vedonlyöntisivustonsa. Lisäksi markkinoilla on peräti sellaisia vedonlyöntiyhtiöitä, jotka tarjoavat pelattavaa vain ja ainoastaan e-urheilun kohteista.

Ei voida yksiselitteisesti sanoa, löytyvätkö parhaat kertoimet e-urheilun kohteisiin perinteisiltä urheiluvedonlyöntiin keskittyneiltä sivustoilta vai e-urheiluun keskittyneiltä sivustoilta. Vertailua on edelleen tehtävä. Se on kuitenkin varmaa, että kohdevalikoima on e-urheiluvetoihin erikoistuneilla sivustoilla huomattavasti laajempi. Tämä taas tarjoaa enemmän mahdollisuuksia päästä hyödyntämään omaa asiantuntemustaan esimerkiksi erilaisten erikoiskohteiden muodossa.

Taustatyö ja tuntemus avainroolissa

Vedonlyönti voi olla viihdemuoto ja tarjota vain harmitonta lisäjännitystä, ja sekin on ihan hyvä tapa pelata. Jos kuitenkin tavoittelet voitokasta vedonlyöntiä, kannattaa erikoistua. E-urheilu on hyvin laaja kattokäsite myös rahapelimielessä: Starcraft 2, League of Legends, DOTA 2, CS:GO ja FIFA ovat kaikki lainalaisuuksiltaan ja pelaaja-/joukkuedynamiikaltaan hyvin erilaisia pelejä.

Jos tahdot olla voittava vedonlyöjä, sinun tulee tehdä tuntikaupalla taustatyötä ja tuntea oma alueesi. Se ei onnistu, jos yrität hajauttaa huomiosi vaikka kaikkiin viiteen edellä mainittuun peliin. Valitse aluksi vain yksi peli, johon todella haluat keskittyä ja jonka ympärillä todella jaksat tehdä tarvittavaa duunia päivästä ja jopa vuodesta toiseen. Tietenkin on isoksi avuksi, jos sinulla on jo entuudestaan hyvä tietopohja esimerkiksi oman pelaamisen kautta tietystä pelistä.

Previous post Kuinka valmistautua ensimmäiselle vaellukselle
Next post 9 tärkeintä ja parasta syytä ryhtyä yrittäjäksi