9 tärkeintä ja parasta syytä ryhtyä yrittäjäksi

Kun yrittäjiltä kysyy syitä siihen, miksi he valitsivat yrittäjyyden ja päättivät ryhtyä yrittäjiksi, syitä löytyy vähintään yhtä paljon kuin yrittäjiäkin. Yleensä syitä löytyy jopa moninkertainen määrä, harvalla kun on vain yhtä syytä yrityksen perustamiseen. Tässä kirjoituksessa esittelemme mielestämme parhaita ja tärkeimpiä syitä, jotka puhuvat yrittäjäksi ryhtymisen puolesta esimerkillisellä tavalla. Emme silti ajattele, että yrittäjyys on aina ja kaikkialla joka ikisille mielekäs vaihtoehto – yritykset tarvitsevat yhä edelleen myös työntekijöitä.

1. Motivaatio on eri luokkaa

Kun toimit oman yrityksesi pomona, todennäköisesti työsi tuntuu motivoivammalta kuin pelkkä palkkaorjana työskentely. Näet, että työlläsi on mielekäs vaikutus tehdessäsi töitä itsesi eteen, etkä vain suorita tarpeettomalta tuntuvia tehtäviä päivästä ja vuodesta toiseen.

2. Irti kellokorttielämästä

Monen on vaikea ymmärtää, miksi töissä täytyy käydä joka ikinen arkipäivä yhdeksästä viiteen, oli töitä tai ei. Yrittäjänä on mahdollisuus – ainakin monissa tapauksissa – tehdä töitä silloin kun töitä on ja viettää vapaata silloin kun niitä ei ole. Yrittäjänä aikaa oppii arvostamaan aivan eri tavalla.

3. Päätä itse omasta urastasi

Kun ryhtyy yrittäjäksi, ottaa oman uransa omiin käsiinsä. Et ole enää riippuvainen ylemmän kerroksen ja ylemmän portaan väen mielenliikkeistä, eikä sinun tarvitse käydä turhia koulutuksia läpi hankkiaksesi sertifikaatteja osaamiselle, jonka jo omaat. Yrittäjänä pääset konkreettisesti käyttämään osaamistasi ilman esteitä.

4. Luo työllisyyttä ja anna takaisin

Monelle tärkein motivaattori yrittäjäksi ryhtymisessä on halu päästä antamaan jotakin yhteiskunnalle muun muassa työllistämisen muodossa. Yrittäjä onkin ennen kaikkea aktiivinen kansalainen, ja monessa tapauksessa jopa kokonaiset yhteisöt elävät yhden yrittäjän aktiivisuudesta.

5. Jätä jälkesi

Jokainen meistä saa tallata tätä palloa vain rajatun ajan, mutta jokaisella meistä on mahdollisuus jättää jälkeemme perintö, joka kestää yli sukupolvien. Monia yrityksen perustamisessa motivoikin kaunis ajatus siitä, että yritys jatkaa porskuttamistaan vielä senkin jälkeen, kun sen perustaja eläköityy ja lopulta siirtyy ajasta ikuisuuteen.

6. Mahdollisuus seurata intohimoaan

Yrittäjäksi alkaminen antaa mahdollisuuden tehdä juuri sitä, mitä on aina halunnutkin tehdä. Vaikka valtaosa töissä olevista suomalaisista onkin tyytyväisiä työhönsä, melko harva kuitenkaan tekee työkseen juuri sitä, mitä kaikkein eniten haluaisikin elämässään tehdä. Yrittäjä voi kuitenkin elää intohimoaan, ainakin jos siitä on kannattavan liikeidean perustaksi!

7. Luovuus voi päästä valloilleen

Yrittäjyys on parhaimmillaan luovaa hulluutta – ja yrittäjät tuppaavatkin olevaan keskimääräistä luovempia ihmisiä. Usein perusteluksi yrityksen perustamiselle mainitaan se, että tahdotaan käyttää omaa luovuutta tavalla, joka ei tiukkojen raamien palkkatyössä välttämättä ole mahdollista. Yrittäjänä juuri sinä itse asetat nämä luovuuden rajat itsellesi.

8. Uusien taitojen oppiminen

Harvassa ovat ne yrittäjät, joiden päivät ovat toinen toisensa jälkeen kuin tarkkoja hiilikuitukopioita. Ei, asiakkaat ja viranomaiset ynnä muut mullistukset tuovat aina jotakin uutta, ja uusiin tapahtumiin ja vaatimuksiin mukautumisen myötä joutuu opettelemaan uusia asioita. Tämä pitää yrittäjät kehittämässä omaa osaamistaan; paikoilleen ei voi jäädä pärjätäkseen kilpailussa.

9. Kiitos voi seisoa lopussa

Kun on uurastanut oman liikeideansa eteen vuosikausia ja ehkä useammankin erehdyksen kautta vihdoin saanut yrityksensä seisomaan omilla jaloillaan, on aika kiittää itseään ja nauttia. Tämä voi tapahtua monin eri tavoin. Toiselle se voi merkitä vetäytymistä aktiivisesta roolista yrityksessä ja hallitustehtäviin sekä vapaa-ajan harrastuksiin ja perheeseen keskittymistä, kun taas toiselle se voi merkitä jopa yrityksen myymistä ja uusien asioiden pariin siirtymistä. Nämä näkyvät motivoivat monia yrittäjäksi ryhtymisessä.

Previous post Opas e-urheilun vedonlyöntiin
Next post Vedonlyönti harrastuksena