9 sovellusta, joiden avulla teet vapaa-ajasta nautinnollisempaa

Olemme puhelimissamme koko ajan, enimmäkseen huvin vuoksi, mutta jotkut jopa työskentelevät puhelimiinsa. Mitä tulee viihteeseen, rakastamme pelejä puhelimillamme, sosiaalisen median selaamista tai kasinopelien pelaamista Mr Green Bonuskoodi. Joskus on kuitenkin myös mukavaa viettää aikaa tekemällä jotain, mikä on myös tuottavaa, mutta silti hauskaa. Etsitkö tällaisia sovelluksia? Hyvä. Meillä on sinulle nimittäin jotakin: yhdeksän erilaista sovellusta, joiden avulla voit rikastuttaa vapaa-aikaasi.

Headspace

Vapaa-ajan tärkeimpiä tarkoituksia on rentoutuminen, ja siinä Headspace lupaa ojentaa auttavan kätensä. Visuaalisesti yksinkertainen ja selkeä sovellus auttaa meditoinnissa helppojen ja yksinkertaisten mindfulness-harjoitusten kautta.

Jos et ole koskaan aikaisemmin kokeillut mindfulnessin tekniikoita rentoutumiseen, Headspacen lähestymistapa on erittäin aloittelijaystävällinen. Mukana on satoja erilaisia harjoituksia, ja sovelluksen aktiivisena käyttäjänä voin antaa vahvan suosituksen myös mindfulness-skeptikoille.

Duolingo

Duolingo on sovellus, jossa hupi ja hyöty yhdistyvät. Kyseessä on kieltenopiskelusovellus, joka ei todellakaan ole mitään kuvaa datiivien ja konsukieprejen pänttäämistä: Duolingon lähestymistapana on pelillistäminen. Pelin sympaattinen maskotti Duo-pöllö voi auttaa englannin, ruotsin, saksan, ranskan, espanjan, italian ja 31 muun kielen opiskelussa. Mukana kielivalikoimassa on tätä nykyä jopa suomi! Ilmaisversio on hyvin kattava, joskin mainoksia joutuu jonkin verran sietämään.

Yousician

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia soittamaan instrumenttia. Itse olen opetellut suomalaislähtöisen Yousician-sovelluksen avulla pianonsoittoa vielä varttuneella iällä, ja kannustaisinkin kaikkia kiinnostuneita kokeilemaan tätä soitonopetusohjelmaa maksutta. Pianon ohella Yousicianilla voi opetella kitaran, basson ja ukulelen soittoa sekä laulamista. Sovelluksen kehittäjät eivät ole laatineet Yousiciania musiikkiopistojen kasvateille, vaan vasta-alkajille. Sinun ei siis tarvitse osata musiikin teoriaa hölkäsen pöläystä ottaaksesi iloa irti tästä helppokäyttöisestä sovelluksesta.

Yle Areena

Okei, varmasti yli 90 % lukijoistamme on ainakin kokeillut Yle Areena. Siltikään tätä maksutonta Ylen palvelua ei voi liiaksi hehkuttaa – sisältöä riittää vaikka kaiken vapaa-ajan täyttämiseen. Sisältö on tosiaan huippuluokkaa, mutta valitettavasti käyttöliittymä jättää vielä toivomisen varaa. Siitä huolimatta tämä verovaroin kustannettu suoratoistopalvelu on parempi kuin ehkä yksikään kaupallinen kilpailijansa.

ResQ Club

Yksi vapaa-ajan suurimmista nautinnoista ja rentoutumistavoista on varmasti monien mielestä jonkun toisen valmistaman ruoan syöminen, olipa kyseessä sitten ravintolaruoka tai vaikka puolison loihtima ateria. Kaikille noutoruoan ystäville on lukuisia sovellusvaihtoehtoja, mutta ResQ Club on ehkä mielenkiintoisin: se tarjoaa ravintoloiden hävikkiruoka-annoksia mukaan otettavaksi – siis niitä annoksia, jotka yleensä jäävät lounasajalta yli. Hinnat ovat melko huokeita ja nykyisin vähän pienemmissäkin kaupungeissa on melko kattava valikoima ravintoloita.

Sky Guide

Kirkas tähtitaivas on aina kaunis, mutta kovin monella tähtien tuntemus tuppaa jäämään Otavan ja ehkä Ison karhun tunnistamiseen. Sky Guide -sovellus auttaa tekemään tähtibongailusta hauskempaa, ja samalla voi oppia jotakin. Sovellus käyttää hyväkseen puhelimen tai tabletin kameraa ja tunnistaa tähdet ja niiden kuviot, näyttäen ne näytöllä helposti hahmotettavassa muodossa. Kalliit kaukoputket eivät ole tarpeen, ja sovelluksen täysi versiokin maksaa vain muutaman euron.

How To Draw

Nimensä mukaisesti How To Draw opettaa piirtämään – ja tekee sen erittäin havainnollisesti. Jopa tällainen ikuinen tikku-ukkojen raapustaja on oppinut How To Draw -opetusohjelman avulla saamaan aikaan ihan kolmiulotteisia ihmisiä ja esineitä! Sovellus etenee vaihe vaiheelta erilaisten esimerkkien avulla ja varsin verkkaista tahtia. Lisäksi mukana on runsaasti erilaisia aiheita ja tyylejä, joten omaa taiteellista suuntaustaan voi etsiä laajasta materiaalista.

Previous post E-urheilun esiinmarssi
Next post Tulisiko yrityksesi palkata ammattilainen hoitamaan markkinointia?